En obduktion

Ni vet den här när livet känns lite segt och tråkigt och man vill att det ska hända något och så plötsligt slår allt ner och det händer tusen grejer? Lite så känns det just nu. Egentligen mest småsaker men har ändå den där uppe i varv känslan som gör mig lite stressad. Jag kan ha en tendens att bli stressad utan att riktigt va orsaken, vilket är sjukt frustrerat.

Idag blir det S-HLR träning på Danderyd och sedan fortsatt plugg inför fredagens tenta. Sen fullspäckad helg innan det är dags för att ladda om inför nästa torsdags tenta.
Och efter det så är det praktik som gäller. Fick mitt schema igår och är otroligt tacksam över det. Slapp alla helger och jobbar bara två kvällar i veckan. Så himla skönt med lite mjukstart.

Gårdagen spenderades för övrigt på patologen på KS. Vi var inbjudna dit på ett studiebesök för att få se hur en obduktion gick till. Det är bland det häftigaste, äckligaste och konstigaste jag någonsin gjort om jag ska vara helt ärlig. Men så himla lärorikt att faktiskt få se hela anatomin på ett mer realistiskt sätt.
Tror dock att jag blir vegetarian ett tag framöver 😅

Vardag | | Kommentera |

Helgen

Helgen har gått undan i vanlig ordning. Vi har haft en riktigt riktigt mysig helg. Vi hade bokat biobiljetter till Hitta Doris i lördags! Vi släppte av Leah hos mormor innan jag, Jimmy och Elvira drog iväg till Mall of scandinavia. Vi lunchade och strosade runt i butiker tills filmen började. Som jag längtat efter denna film! Vi tyckte allihop att filmen var jättebra, dock blev Elvira lite smått rastlös sista 20 minutrarna, men men. Jag tyckte hon gjorde det bra ändå. Det var första gången för henne på en 3D film. Hon tyckte det var lite jobbigt med glasögonen vissa stunder men var samtidig väldigt fascinerad och sträckte ut händerna för att ta på sakerna som kom emot oss 😅

Sen blev det middag hos mormor innan vi begav oss hemåt med två trötta barn som somnade gott i bilen.

I söndags gick vi upp tidigt för att fixa mackor och småplock för att bege oss ut i skogen tillsammans med morfar för att se om vi hittade någon svamp. Vi åkte till Lida och promenerade runt och kom faktiskt hem med 5-6 kantareller och lite annat smått och gott. Inte mycket för världen men Elvira var nöjd!
När vi kom hem igen så hade Daniel kommit och vi tog en promenad ner till församlingsgården där Bollstanäsdagen firades. Vi hälsade på polis och brandkår innan vi gick hem och fixade middag tillsammans.

Himla mysig helg helt enkelt!

Vardag | | Kommentera |

Energinivå

Startade verkligen denna vecka på topp med en energinivå som var uppe bland taken. Men efter simningen i onsdags känns det bara som det gått i en rasande fart neråt. Jag är så fruktansvärt trött, och dessa tidigare mornar underlättar ju inte heller. Tror att det kanske är någon förkylning på g. Hoppas att det går över fort bara för jag hinner inte ligga sjuk nu!

Idag bär det av till Danderyd, precis som igår, för att träna på CVK och läkemedelsinfusioner. Igår var det PVK, blodtransfusion & sug och syrgas. Himla spännande.

Vardag | | Kommentera |
Upp