Blod

Runt 12 tiden upptäcker jag till min förskräckelse att jag blöder. Fick panik och ringde in till förlossningen. De trodde dock bara att det var slemproppen. Eftersom blödningen slutade så lugnade jag tillslut ner mig och insåg att det inte var någon fara. Tog mig iväg till barnmorskan. Fina hjärtljud på 150, sf måttet på 35 och stadigt blodtryck. Barnmorskan trodde också att det var slemproppen och sa att det antagligen skulle bli bebis inatt eller imorgon. Hon såg det i mina ögon sa hon, haha.
Jag vet dock inte om jag vågar hoppas på något. Lär ju bara sluta med att jag blir sjukligt besviken. Men ni kan väl hålla tummarna gott folk.

Ställde in mötet med kusin då jag kände att det var bäst att vila en stund eftersom det blev lite sömn inatt.

Skurade köket imorse, ska fortsätta i vardagsrummet nu. Känner att jag behöver få lite ordning här innan jag kan komma till ro.

So long
Graviditeterna | | 2 kommentarer |

Vecka 40

Jag hatar det här!
Vaknade klockan 4 imorse och hade sjukt ont, det pressade och drog och jag satt här och försökte andas mig igenom smärtan. Efter två timmars kämpande så bara slutar alltihop. Jag fattar inte?! Varför är det så här?
Nu sitter jag med sammandragningar som knappt känns, det drar och trycker lite men det onda är som bortblåst. Varför?

Går även in i vecka 40 idag

Vecka 40

Kroppen: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.

Barnet: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.Sak göra mig iordning för att ta en promenad till barnmorskan så småningom. Jag kanske ska spela galen gravid kvinna och ställa mig och skrika tills hon drar ut ungen? *suck*

Svar till Anonym: Jadu, det är väldigt svårt att beskriva hur det är att ha ett barn i magen. Det är fantastiskt, men det är fruktansvärt overkligt. Jag inser iaf inte att det är en liten människa där inne som ska komma ut och växa upp och bli stor någon dag. För mig är det en liten okänd krabat. Men det är fantastiskt. Man förstår nog inte riktigt förrens man faktiskt är där själv.

So long
Graviditeterna | | Kommentera |

7 dagar kvar

Nej jag ligger inte och föder barn någonstans bara för att jag inte skrivit något.
Har bara ingen ork till att sitta vid datorn. Är rätt less på det här nu och vill att något ska hända, ändå så är det faktiskt 7 dagar tills Liten är beräknad så jag får väl inte klaga.Angelica och Steffi var här och hälsade på idag, mycket trevligt med lite sällskap.
Imorgon så är planen att ta sig till barnmorskan och sedan träffa kusin och Robin.

Nu ska jag än en gång bege mig ner till tvättstugan.
So long

Graviditeterna | | Kommentera |
Upp