Brödbak

På väg hem till familjen efter en evigt lång föreläsning om cellen. Jimmy är hemma och vabar idag också men imorgon tar jag över. Leah var väldigt lös i magen igår och fick vara hemma men det var tydligen något tillfälligt för redan igårkväll var hon bra. Men vi håller dem hemma 48 h extra så vi inte riskerar att smitta någon om det skulle vara någon magsjukebakterie eller så.
Undrar vad vi ska hitta på imorgon för att roa de små vildarna. Får hitta på något pyssel eller kanske en sväng till parken utanför.

Blev så himla sugen på filmjölksbröd igår så ställde mig faktiskt och slängde ihop det. Använder receptet från mitt kök, men brukar ta bort nätterna och garnityren.
2 Limpor
Ingredienser
  • 1 l lättfil
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 2 dl rågsikt
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl flytande honung
  • 4 tsk bikarbonat
  • 2 tsk salt
  • 2 msk malda brödkryddor
Garnering
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Börja med att blanda ihop alla torra ingredienser. Se till att de blandar sig ordentligt!
  3. Slå på fil, olivolja och honung över mjölblandningen. Rör om så att det blandar sig väl. Det ska kännas som en geggamojja- kladdigt.
  4. Olja i två brödformar och strö runt vetekli runt kanterna. Detta för att få en krispig yta på bröden.
  5. Häll över smeten i de två formarna och garnera med pumpakärnor/solroskärnor.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 1,5-2 timmar (beroende på ugn).
  7. Stick in en gaffel/sticka i slutet av gräddningen. Det är klart när det inte fastnar smet på stickan/gaffeln
  8. Tag ur bröden ur ugnen- och låt vila i formarna minst 30 min. Stjälp ut och låt vila minst 30 min till innan servering.
  9. ÄT och NJUT!



| |
Upp